Tilaa rokotereseptejä

Rokotelomakkeet

Lomakkeilla voit olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen rokotusten tarpeestasi ja tilata tarvitsemasi reseptin. Lomakkeet ovat kaikkien Päijät-Hämeen asukkaiden käytössä.
Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot kunnittain​.

Pneumokokkirokotteen tilaaminen

Streptococcus pneumonie eli pneumokokki on maailmanlaajuisesti yleinen keuhkokuumeen, aivokalvontulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja. Suomessa pneumokokkitauteja on mahdollista ehkäistä rokotteella. Pneumokokkirokotetta suositellaan kaikille yli 65 vuotta täyttäneille perustaudista riippumatta. Jos olet saanut keuhkokuume- eli pneumokokkirokotuksen aikaisemmin, et tarvitse uusintarokotusta. Täyttämällä lomakkeen asiointipalvelussa voit tilata Pneumokokkirokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin. Rokote on noudettavissa apteekista viimeistään 8 arkipäivän kuluttua. Mikäli lääkäri ei kirjoita sinulle pyytämääsi reseptiä, sinuun otetaan yhteyttä OmaHyviksen sähköisellä viestillä tai puhelimitse. OmaKanta -palvelusta voit tarkistaa omat eReseptisi.  

Matkailijan rokotuskartoitus 

Oletko lähdössä kaukomatkalle? Mitä rokotteita matkalla tarvitaan ja missä vaiheessa ne tulisi ottaa? Täytä ja lähetä matkailijan rokotekartoitus viimeistään kaksi kuukautta ennen matkan alkua. Kartoituksen pohjalta hoitaja ottaa sinuun yhteyttä 8 arkipäivän kuluessa ja sopii rokotusasiat kanssasi. Jos matkalle lähtöön on alle kaksi kuukautta, ole yhteydessä omalle terveysasemallesi puhelimitse.

Punkki- eli puutiaisaivotulehdusrokotteen reseptin tilaus

Punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) voi ennaltaehkäistä rokotuksella. Tällä lomakkeella voit tilata puutiaisaivotulehdusrokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin. Rokote on noudettavissa apteekista 8 arkipäivän kuluttua. Mikäli lääkäri ei kirjoita sinulle pyytämääsi reseptiä, sinuun otetaan yhteyttä. Voit tarkistaa omat eReseptisi Omakanta-palvelusta.