Lastensuojeluilmoitus
- Etelä-Pohjanmaa
- Sähköinen asiointi
- Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi
- Lastensuojeluilmoitus
- Täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen hakemus
- Työikäisten palvelujen hakemus
- Hakemus päihdehuollon palveluun
- Lapsiperheiden palvelujen hakemus
- Vammaispalveluhakemus
- Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalveluhakemus
- Omaishoidon tuen hakemus
- Lastensuojeluilmoitus
- Lastenvalvojan sähköiset asioinnit
- Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta
- Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen
- Lähetä yhteydenottopyyntö sosiaalipalveluihin
- Omapalvelun käytön ohjeet
- Yhteystiedot
Lastensuojeluilmoitus
(Kurikka, Evijärvi, Kauhava, Alajärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva, Ilmajoki, Isokyrö, Lapua)
Kiireellisissä tilanteissa ota yhteyttä suoraan Etelä-Pohjanmaan kriisi- ja sosiaalipäivystyskeskukseen, p. 112.
Jos olet epävarma siitä, tulisiko lastensuojeluilmoitus tehdä, voit kysyä neuvoa kunnan lastensuojeluviranomaiselta ilmaisematta lapsen henkilöllisyyttä tai mikäli haluat keskustella ilmoituksesta. Yhteystiedot löytyvät yhteystieto-välilehdeltä. Vastaanotettu ilmoitus käsitellään aina vastaanottohetkestä seitsemän arkipäivän kuluessa.
Viranomaisille:
Viranomaisten tulee tehdä lastensuojeluilmoitus ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Jokaisen lapsen palvelutarpeen arvioinnin aikana pyritään huomioimaan ilmoittajataho siinä määrin, kuin se nähdään tarpeelliseksi.
Ilmoitusvelvollisuus koskettaa laajasti eri viranomaistahoja. Ilmoitusvelvollisuus syrjäyttää säännöksessä mainittujen henkilöiden salassapitovelvollisuuden.
Ilmoitusvelvollisilla ei ole lain mukaan harkintavaltaa, jonka perusteella he olisivat oikeutettuja siirtämään lastensuojeluilmoituksen tekemistä sen vuoksi, että itse arvioivat, ettei ilmoitus todennäköisesti tule johtamaan välittömiin lastensuojelutoimenpiteisiin, esim. kiireelliseen sijoitukseen. Ilmoituksen tekemistä ei myöskään voi viivästyttää tai jättää tekemättä sillä perusteella, että arvioi jonkun muun tahon jo tehneen samasta asiasta ilmoituksen. Ilmoitusvelvollisuutta ei myöskään poista se, että ilmoitusvelvollinen taho tietää varmuudella, että kyseinen lapsi tai perhe on jo lastensuojelun asiakkaana. Ilmoitus ei tällöin käynnistä uuden lastensuojelutarpeen arvion tekemistä, mutta se voi johtaa asiakkaan tilanteen uudelleen arviointiin ja mahdollisesti kiireellisesti toteutettaviin toimenpiteisiin. Sen sijaan tietoja, jotka ovat jo käyneet ilmi esimerkiksi yhteisessä verkostopalaverissa, ei tarvitse erikseen ilmoittaa lastensuojeluun. Lastensuojelulaki 25§ (Finlex).
Lastensuojeluilmoitus
Pääset täyttämään lomakkeen alla olevasta painikkeesta.