Terveystestit

Terveystestit

Terveystesteillä voit kartoittaa elämäntapoja ja terveysriskejä. Testit sopivat hyvin itsenäiseen terveysriskien arviointiin, mutta voit hyvin ottaa testituloksesi puheeksi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Painoindeksilaskuri eli BMI

Oman painoindeksin selvittäminen on erityisen hyödyllistä, jos epäilet olevasi yli- tai alipainoinen. Painoindeksilaskuri sopii hyvin 20-60-vuotiaille. Laskuri ei kuitenkaan huomioi ruumiinrakennetta, eikä lihasmassan määrää kehossa.

StopDia-riskitesti

Tällä testillä voit arvioida omaa riskiäsi sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Luustotesti

Luustotestin avulla voit arvioida murtumien ja osteoporoosin todennäköisyyttä sekä tarvettasi elintapamuutoksiin.

Nikotiiniriippuvuustesti

Testi mittaa tupakoinnin aiheuttaman nikotiiniriippuvuutesi voimakkuutta.

Alkoholin käytön riskit - AUDIT

Käytätkö alkoholia kohtuullisesti vai ehkä liikaa? Vastaamalla AUDIT-testin kysymyksiin saa monipuolisen kuvan juomiseen mahdollisesti liittyvistä riskeistä ja haitoista.

FINRISKI-laskuri

Tällä laskurilla voit laskea riskisi sairastua sydäninfarktiin tai vakavaan aivoverenkiertohäiriöön seuraavan kymmenen vuoden aikana. Laskuri kertoo sairastumisriskisi prosentteina.

Testaa liikkumisesi

Liikkumiseen liittyvien valintojen vaikutukset voi tuntea joka päivä muun muassa vireytenä ja jaksamisena. Pitkän ajan vaikutukset näkyvät esimerkiksi painossa. Jo yksi pieni muutos liikuntatottumuksissa voi lisätä hyvinvointia elämään.