Varaa aika

Varaa aika

Voit varata, siirtää ja perua aikoja sähköisesti. Palveluihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelut vaihtelevat alueittain.

Laboratorio

Voit varata näytteenottoaikoja Etelä-Pohjanmaan terveyskeskuksien ja keskussairaalan laboratorioihin. Ajan varaaminen edellyttää lähetettä perusterveydenhuollosta, Seinäjoen Työterveydestä, TT Botniasta tai muutamilta psykiatrian poliklinikoilta. Vanhemmat voivat varata ajan alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Huomioithan, että laboratoriolähetteet ovat voimassa vain määrätyn ajan.

Ajanvarausohjelma tarkastelee laboratoriolähetteelle kirjattua oletusnäytteenottopäivää enintään 90 vrk menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Mikäli lähetteellä oleva näytteenottoaika on näiden rajojen ulkopuolella, ei ajanvaraus onnistu sähköisesti. Silloin aika pitää varata puhelimella. Kestolähetteet ovat varattavissa sähköisesti 90 vrk:n ajan edellisestä näytteenottopäivästä.

Joillekin laboratoriotutkimuksille sähköinen ajanvaraus ei onnistu, vaan aika on varattava puhelimella. Ohjelma ilmoittaa näistä tutkimuksista.

Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa esiintyy ongelmia, voit soittaa laboratorion ajanvarauspuhelimeen arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Pääset yhteystietoihin tästä.

Internet Exploreria ei tueta nettiajanvarauksessa ja ajanvarausten teko ei  Explorerilla onnistu. Tuettuja selaimia on mm. Chrome, Firefox ja Edge.

Hammashuolto

Hammaslääkärin vastaanotto (Kuntayhtymä Kaksineuvoinen, Järvi-Pohjanmaa)

Voit varata sähköisesti ajan hammaslääkärin vastaanotolle, mikäli sinulla on hampaan tai paikan lohkeama

Suuhygienistin vastaanotto (Kuntayhtymä Kaksineuvoinen, Järvi-Pohjanmaa)

Voit varata sähköisesti ajan suuhygienistille, mikäli tarvitset hammaskiven tai värjäytymien poistoa

Lastenneuvola

(Kuntayhtymä Kaksineuvoinen, Järvi-Pohjanmaa, Lapua, JIK, Suupohjan llky, Kuusiokunnat)

Voit varata sähköisesti ajan lastenneuvolan terveydenhoitajalle. Palvelu on käytössä 2-6- vuotiaille lapsille. Voit varata, siirtää tai perua aikoja vuorokaudenajasta riippumatta.

Sairaanhoitajan vastaanotto

(Järvi-Pohjanmaa)

Voit varata sähköisesti ajan sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan kiireettömälle vastaanotolle (injektiot, rokotukset, rokotusselvittelyt, ompeleiden poisto, haavanhoito, korvahuuhtelu, hoitosuunnitelman laatiminen, verenpaineen vuosikontrolli tms.)

Lisäksi voit varata ajan astmahoitajalle spirometriatutkimukseen sekä diabeteshoitajalle diabeteksen vuosikontrolliin.

(Kuusiokunnat)

Voit varata sähköisesti ajan päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle (hengitystieinfektiot, naisten virtsatietulehdukset, ihottumat, pienet haavat ja lyhyen sairauslomat).

PAPA - seulontatutkimus

(JIK, Kuusiokunnat, Järvi-Pohjanmaa (Alajärvi))

Kaikki 30–60-vuotiaat naiset kutsutaan kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi ja varhaistoteamiseksi suoritettavaan seulontatutkimukseen (PAPA-koe) viiden vuoden välein. Tutkimus on maksuton. Kutsu lähetetään kirjeitse. Kutsun saatuasi voit varata itsellesi sopivan näytteenottoajan. Mikäli et ole muistanut varata aikaa, saat asiasta vielä muistutusviesti.

Perhesuunnitteluneuvola

(Kuusiokunnat, JIK, Järvi-Pohjanmaa)

Voit varata sähköisesti ajan terveydenhoitajan vastaanotolle ehkäisyn aloituskäynnille sekä ehkäisyn kontrollikäynnille.

IKÄPYSÄKKI

(JIK)

Ikäpysäkin palvelut on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille. Kyse on ennaltaehkäisevästä sekä terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävästä vastaanottotoiminnasta. Voit varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle esimerkiksi korvahuuhteluun, verenpaineen tai verensokerin mittaukseen.

Lastenvalvoja

Voit varata sähköisesti ajan lastenvalvojalle, mikäli asiasi koskee isyyden selvittämistä, elatussopimusta tai lapsen huoltoa, asumista ja tapaamista.

Molempien vanhempien tulee täyttää varallisuusselvitys ennen elatussopimusneuvottelua. Vanhemmat varaavat tämän jälkeen yhteisen tapaamisajan lastenvalvojalle. Varallisuusselvitys löytyy sähköisenä lomakkeena Hyvis.fi -sivuilta.