Varaa aika

Varaa aika

Voit varata, siirtää ja perua aikoja sähköisesti. Palveluihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelut vaihtelevat alueittain.

Laboratorio

Voit varata näytteenottoaikoja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen laboratorioihin. Ajan varaaminen edellyttää lähetettä perusterveydenhuollosta, psykiatrian poliklinikoilta, Seinäjoen Työterveydestä tai TT Botniasta. Vanhemmat voivat varata ajan alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Huomioithan, että laboratoriolähetteet ovat voimassa vain määrätyn ajan.

Ajanvarausohjelma tarkastelee laboratoriolähetteelle kirjattua oletusnäytteenottopäivää enintään 90 vrk menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Mikäli lähetteellä oleva näytteenottoaika on näiden rajojen ulkopuolella, ei ajanvaraus onnistu sähköisesti. Silloin aika pitää varata puhelimella. Kestolähetteet ovat varattavissa sähköisesti 90 vrk:n ajan edellisestä näytteenottopäivästä.

Joillekin laboratoriotutkimuksille sähköinen ajanvaraus ei onnistu, vaan aika on varattava puhelimella. Ohjelma ilmoittaa näistä tutkimuksista.

Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa esiintyy ongelmia, voit soittaa laboratorion ajanvarauspuhelimeen arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Pääset yhteystietoihin tästä.

Internet Exploreria ei tueta nettiajanvarauksessa ja ajanvarausten teko ei  Explorerilla onnistu. Tuettuja selaimia on mm. Chrome, Firefox ja Edge.