Varaa aikoja

Varaa tai siirrä vastaanottoaikoja

Voit varata, siirtää ja peruuttaa aikoja sähköisesti. Palveluihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Huomaathan, että osa palveluista on käytössä vain tiettyjen kuntien alueella, osa koko Päijät-Hämeessä. Sähköiset ajanvarauspalvelut toimivat seuraavilla selaimilla: Internet Explorer, Chrome ja Firefox. Palvelu vaatii JavaScriptien sallimisen.

Laboratorio

Voit varata ajan Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän Laboratoriopalveluihin (Fimlab Laboratoriot), kun sinulla on lähete perusterveydenhuollosta tai työterveys Wellamosta. Lue lisää laboratorioajanvarauksesta.

Laboratorion ajanvaraus
- Sähköisesti osoitteessa fimlab.vihta.com
- Puhelimitse 010 808 515 ma-pe 7 - 18


Asiakasneuvonta opastaa laboratoriopalveluita koskevissa kysymyksissä p. 03 311 74445 
ma- pe klo 8-16

Lastenneuvola

PHHYKY - Lastenneuvolan ajanvaraus (ei Sysmä, ei Hartola) 
Voit varata lapsellesi ajan neuvolaan 1–5-vuotiaan ikäkausitarkastukseen. Aika on varattava lapsen nimellä. Siirry puolesta asiointiin ajanvaraussovelluksen etusivun oikealta yläreunasta oman nimesi alta löytyvästä valikosta ja valitse lapsi kenen puolesta asioit. 

Huomioithan, että 1,5- ja 6-vuotistarkastusajan voit varata vain soittamalla neuvoloiden keskitettyyn ajanvaraukseen, p. 044 416 3103.
Jos tarvitset käynnille tulkin, varaa neuvola-aika puhelimitse, p. 044 416 3103.

Lastenneuvolan ajanvaraus (Heinola) 
Voit varata aikoja lastenneuvolan määrittelemille määräaikais- ja kontrollivastaanotoille.

Muut ajanvarauspalvelut

Ehkäisyneuvolan ajanvaraus (Lahti)
Voit varata sähköisesti ajan vain ehkäisyneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolle.
Lahden ehkäisyneuvolan palvelut asiakkaille, joiden kotikunta on Lahti. Nastolan alueella asuvien palvelut Nastolan neuvolassa puhelinajanvarauksella. Lahdessa opiskelevien ehkäisyasiat hoidetaan omassa opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä. 

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluvastaanottojen ajanvaraus (Heinola)
Palvelu koskee ehkäisy- ja perhesuunnitteluvastaanottojen ajanvarausta terveydenhoitajalle.
Terveydenhoitajan vastaanoton kautta uusitaan myös ehkäisyreseptivalmisteet.  
Ehkäisyneuvolan lääkärin ajanvaraukset vain puhelinajalla ma-pe klo 9-10
p. 044 769 4248
p. 050 594 5578

Opiskeluterveydenhuolto 
Voit varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle.

Sosiaalihuollon ajanvarauspalvelut

Lapsiperheiden sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta
Varaa aika lapsiperheiden sosiaalihuollon ohjaukseen ja neuvontaan, kun haluat keskustella sosiaaliohjaajan kanssa lapsiperheille suunnatuista palveluista, harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta tai etuuksista, viranomaisasioiden hoidosta, kasvatukseen ja perhe-elämään liittyvistä kysymyksistä tai muista lapsiperheen elämään liittyvistä asioista.
Palvelu on tarkoitettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella asuville perheille, joissa asuu alaikäisiä lapsia. Jos sinulla tai perheelläsi on asiakkuus Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän lapsiperhepalveluissa, otathan ensisijaisesti yhteyttä omaan työntekijääsi. Voit varata ajan Varaa aika -välilehdeltä.

Työikäisten sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta (Polku)
Työikäisten sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku on avoin työikäisille Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella asuville kuntalaisille. Työikäisten sosiaalihuollon ohjaukseen ja neuvontaan voi ottaa yhteyttä asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi arjessa selviytymiseen, asumiseen, liikkumiseen, mielenterveyteen, päihteisiin, lähisuhdeväkivaltaan tai vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Voit varata ajan Varaa aika -välilehdeltä.

Ilmoittaudu ryhmiin ja tilaisuuksiin täältä