Varaa aika

Voit varata, siirtää ja perua aikoja sähköisesti. Palveluihin kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelut vaihtelevat alueittain.

Laboratorioajanvaraus

Voit varata näytteenottoaikoja Etelä-Pohjanmaan terveyskeskuksien ja keskussairaalan laboratorioihin. Ajan varaaminen edellyttää lähetettä perusterveydenhuollosta tai Seinäjoen Työterveydestä. Vanhemmat voivat varata ajan alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Huomioithan, että laboratoriolähetteet ovat voimassa vain määrätyn ajan. Ajanvarausohjelma tarkastelee laboratoriolähetteelle kirjattua oletusnäytteenottopäivää enintään 90 vrk menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Mikäli lähetteellä oleva näytteenottoaika on näiden rajojen ulkopuolella, ei ajanvaraus onnistu sähköisesti. Silloin aika pitää varata puhelimella. Kestolähetteet ovat varattavissa sähköisesti 90 vrk:n ajan edellisestä näytteenottopäivästä. Eräille laboratoriotutkimuksille sähköinen ajanvaraus ei onnistu, vaan aika on varattava puhelimella. Ohjelma ilmoittaa näistä tutkimuksista.

Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa esiintyy ongelmia, voit soittaa laboratorion ajanvarauspuhelimeen arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Pääset yhteystietoihin tästä.

8.8.2018 keskussairaalan laboratoriosta on poistunut vuoronumeropalvelu. Laboratorio palvelee vain ajanvarauksella.

Suun terveydenhuollon ajanvaraus

(Järvi-Pohjanmaa)

Kutsuperusteinen palvelu on tarkoitettu 17-18 vuotiaille nuorille. Hammashuollosta lähetetään nuorille kirje, jossa heitä kehoitetaan varaamaan sähköisesti aika suuhygienistille. Vain 17-18- vuotiailla on ajanvarausoikeus tähän palveluun.

Lastenneuvolan ajanvaraus

(Kuntayhtymä Kaksineuvoinen, Järvi-Pohjanmaa, Lapua, JIK)

Neuvolan asiakkailla on mahdollisuus varata aika terveydenhoitajalle sähköisesti. Ajanvarauspalvelu on käytössä 2-6 vuotiaille lapsille. Sähköisen ajanvarauksen avulla voit varata, siirtää tai perua aikoja.

Sairaanhoitajan vastaanoton ajanvaraus

(Järvi-Pohjanmaa)

Voit varata ajan sähköisesti sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan kiireettömälle vastaanotolle. Ajanvaraus voi koskea esimerkiksi injektion antamista, rokotuksia, rokotusselvittelyitä, ompeleiden poistoa, haavanhoitoa, korvahuuhtelua, hoitosuunnitelman laatimista tai verenpaineen vuosikontrollia.

Lisäksi voit varata ajan spirometriatutkimukseen astmahoitajalle sekä diabeteshoitajalle diabeteksen vuosikontrolliin ja kausi-influenssarokotuksiin.

Seulontatutkimus papa

(JIK)

Kaikki 30–60-vuotiaat naiset kutsutaan kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi ja varhaistoteamiseksi suoritettavaan seulontatutkimukseen (PAPA-kokeeseen) viiden vuoden välein. Tutkimus on maksuton. Kutsu lähetetään sähköisesti Hyviksen kautta ja sinulla on kuukausi aikaa varata itsellesi sopiva näytteenottoaika. Mikäli et ole muistanut varata aikaa, saat asiasta vielä muistutusviesti.

Perhesuunnitteluneuvola

(Kuusiokunnat, JIK)

Voit varata sähköisesti ajan sekä ehkäisyn aloituskäynnille että ehkäisyn kontrollikäynnille.

IKÄPYSÄKKI

(JIK)

Ikäpysäkin palvelut on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille. Kyse on ennaltaehkäisevästä sekä terveyttä ja toimintakykyä ylläpitävästä vastaanottotoiminnasta. Voit varata ajan esimerkiksi korvahuuhteluun, verenpaineen ja verensokerin mittaukseen.