Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

(Kurikka, Evijärvi, Kauhava, Alajärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva, Ilmajoki, Isokyrö, Lapua)

Jos henkilön sosiaalihuollon tarve on ilmeinen, on hänet ohjattava hakemaan sosiaalipalveluja tai otettava yhteys kunnallisesta sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen. Yhteydenottoon tarvitaan henkilön suostumus. Sähköisen palvelun kautta yhteydenotto ohjautuu sosiaalihuollon ammattihenkilölle.

Viranomaisille:
Jos työntekijä havaitsee lapsella tuen tarvetta, tulee yhteydenoton kynnyksen olla matala. Lapsen osalta yhteydenottoon tarvitaan lapsen tai huoltajan suostumus. Yhteydenotto lapsesta tehdään lapsen nimellä ja henkilötunnuksella. Lapsen kohdalla jos suostumusta ei saada ja lapsen etu vaatii, on yhteydenottovelvollisten tehtävä lastensuojeluilmoitus viipymättä.

Yli 18-vuotiaiden kohdalla, jos suostumusta ei voida saada ja henkilö on ilmeisen kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, on yhteydenottovelvollisten henkilöiden tehtävä ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta salassapitosäännösten estämättä viipymättä.
 

Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen

Pääset täyttämään lomakkeen alla olevasta painikkeesta.