Rokotelomakkeet

Lomakkeilla voit olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen rokotusten tarpeestasi ja tilata tarvitsemasi reseptin. Lomakkeet ovat kaikkien Päijät-Hämeen asukkaiden käytössä.
Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot kunnittain​.

Matkailijan rokotuskartoitus 

Oletko lähdössä kaukomatkalle? Mitä rokotteita matkalla tarvitaan ja missä vaiheessa ne tulisi ottaa? Täytä ja lähetä matkailijan rokotekartoitus viimeistään kaksi kuukautta ennen matkan alkua. Kartoituksen pohjalta hoitaja ottaa sinuun yhteyttä 8 arkipäivän kuluessa ja sopii rokotusasiat kanssasi. Jos matkalle lähtöön on alle kaksi kuukautta, ole yhteydessä omalle terveysasemallesi puhelimitse.

Punkki- eli puutiaisaivotulehdusrokotteen reseptin tilaus

Punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta (TBE) voi ennaltaehkäistä rokotuksella. Tällä lomakkeella voit tilata puutiaisaivotulehdusrokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin. Rokote on noudettavissa apteekista 8 arkipäivän kuluttua. Mikäli lääkäri ei kirjoita sinulle pyytämääsi reseptiä, sinuun otetaan yhteyttä. Voit tarkistaa omat eReseptisi Omakanta-palvelusta.

Keuhkokuume- eli pneumokokkirokotereseptin tilaus

  • Lomake on käytössä syksyisin ennen joukkorokotuskampanjoita.

Pneumokokki on maailmanlaajuisesti yleinen keuhkokuumeen, aivokalvontulehduksen ja vakavan yleisinfektion aiheuttaja, jonka tarttumista voidaan ehkäistä rokotteella. Tällä lomakkeella voit tilata pneumokokkirokotteesta eReseptin eli sähköisen reseptin. Rokote on noudettavissa apteekista viimeistään 8 arkipäivän kuluttua. Mikäli lääkäri ei kirjoita sinulle pyytämääsi reseptiä, sinuun otetaan yhteyttä turvallisella viestinvälityksellä tai puhelimella. Voit tarkistaa omat eReseptisi Omakanta-palvelusta.