Asioi sosiaalipalveluissa

Heinolan ja Sysmän  omapalvelusta ei voi asioida sähköisesti  19.12.2022 jälkeen. 1.1.2023 alkaen Päijät-Hämeen hyvinvointialueella on käytössä Päijät-Soten omapalvelu. Voit halutessasi tallentaa/tulostaa itsellesi Heinolan tai Sysmän omapalvelussa olevia asiakasasiakirjoja 31.1.2023 saakka, jonka jälkeen nämä omapalvelut suljetaan, eikä siihen ole enää pääsyä.

Hae sosiaalipalveluja tai ota yhteyttä sosiaalihuoltoon

Voit hakea sosiaalipalveluja sähköisesti Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta, Päijät-Soten omapalvelun kautta. Heinolan ja Sysmän omapalveluista ei voi hakea sähköisesti enää 19.12.2022 jälkeen. Päijät-Soten omapalvelu on käytössä Sysmän ja Heinolan asiakkaille 1.1.2023 alkaen.

Mitä sosiaalihuollon palveluja voin hakea sähköisesti?

  • sosiaalihuoltolain mukaista palvelua
  • täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea
  • lapsiperheiden kotipalvelua
  • vammaispalvelulain mukaisia palveluja
  • vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua
  • voin myös tarkastella omia päätöksiäni ja maksujani sekä hoitaa puolesta asiointia

Tältä sivulta löydät ohjeet Omapalveluun kirjautumiseen sekä käyttöön ja hakemusten täyttämiseen liittyviä ohjeita. Puolesta-asiointia varten on täytettävä valtakirja, joka pitää toimittaa oman kunnan sosiaalitoimistoon. Oman kunnan sosiaalitoimiston tiedot löytyvät palveluittain täältä

Omapalvelun toiminta ja päivitykset/käyttökatkot

Linkit ja ohjeet:
Ohje puolesta asiointiin Omapalvelussa
Valtakirja puolesta asiointiin Omapalvelussa
Omapalvelu hakemuksen tekeminen
Omapalvelu hakemuksen täydentäminen
Omapalvelu kirjeet
Omapalvelu lisäselvityspyyntö
Omapalvelu maksut
Omapalvelu omat tiedot
Omapalvelu päätökset
Omapalvelu uloskirjautuminen
Omapalvelun esittely
Omapalveluun kirjautuminen

Perustoimeentulotuki siirtyi Kelan hoidettavaksi 1.1.2017.

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon

Tällä sivulla voi tehdä lastensuojeluilmoituksenolla yhteydessä sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi tai tehdä ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta.

Huomioithan tehdessäsi ilmoitusta sosiaalihuollon tarpeesta, että ilmoittajan tiedot ovat salassa pidettäviä vain, jos ilmoittajana on yksityishenkilö. Jos ilmoitus tehdään yrityksen tai yhteisön edustajana yrityksen tai yhteisön yhteystiedoilla, ei ilmoittajataho ole salassa pidettävää tietoa.

Lastensuojeluilmoitus

Oletko huomannut lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa? Voit tehdä lastensuojeluilmoituksen sähköisesti ilman tunnistautumista. Kun olet lähettänyt lastensuojeluilmoituksen, poistu sivulta Kirjaudu ulos-painikkeella. Lue lisää lastensuojelusta.

Valitse lastensuojeluilmoitus sen mukaan, missä lapsi asuu.
Sähköinen lastensuojeluilmoitus (Päijät-Sote)
 

Yhteydenotto tai ilmoitus sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi elämäntilanteesta? Oletko ammattilainen, ja haluaisit ottaa yhteyttä asiakkaasi kanssa sosiaalihuoltoon? Voit olla yhteydessä alueesi sosiaalihuoltoon alla olevilla lomakkeilla. Yhteydenoton tekeminen ei vaadi sähköistä tunnistautumista. Kun olet lähettänyt yhteydenoton, poistu sivulta Kirjaudu ulos-painikkeella. Lue lisää sosiaalihuoltolaista 

Valitse yhteydenotto sen mukaan, missä henkilö asuu.
Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen (Päijät-Sote)
 

Jos olet huolissasi henkilön tilanteesta tai haluat, että hänen sosiaalihuollon tuen tarpeita arvioidaan etkä saa suostumusta yhteydenottoa varten, voit tehdä ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä alla olevilla lomakkeilla. Ilmoituksen tekeminen ei vaadi sähköistä tunnistautumista. Kun olet lähettänyt ilmoituksen, poistu sivulta Kirjaudu ulos-painikkeella.  Lue lisää sosiaalihuoltolaista 

Valitse ilmoitus sen mukaan, missä henkilö asuu.
Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta (Päijät-Sote)
 

Sosiaalihuollon ajanvarauspalvelut

Voit varata ajan lastenvalvojan palveluihin.