Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvolakäyntejä varten voit varata aikoja ja lähettää esitietoja sähköisillä lomakkeilla. Katso myös tueksesi tehdyt hoitopolut joilta löydät neuvolakäyntien sisällöt ja runsaasti hyödyllistä materiaalia.

Esitiedot

Synnyttäjän esitietolomake 
Synnyttäjän esitietolomakkeen täyttäminen aloitetaan äitiysneuvolassa. Lomakkeella lähetetyt esitiedot ovat käytettävissä niin Päijät-Hämeen neuvolapalveluissa kuin synnytys- ja naistentautien osastolla keskussairaalassa.

Lasta odottavan perheen hyvinvointilomake​ 
Lasta odottavan perheen hyvinvointilomake on kartoituslomake äitiysneuvolakäyntiä varten.

Vauvaperheen hyvinvointilomake 
Vauvaperheen hyvinvointilomake on kartoituslomake lastenneuvolakäyntiä varten.

Ajanvaraus

Lastenneuvolan ajanvaraus (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila) 
Voit varata aikoja lastenneuvolan määrittelemille määräaikais- ja kontrollivastaanotoille.

Lastenneuvolan ajanvaraus (Lahti) 
Voit varata neuvolakäyntiajan 1-3- ja 5-vuotiaille lapsille.

Synnytysvalmennukseen ilmoittautuminen
Keskussairaalan synnytysvalmennuksessa käydään synnytyssalin kätilön kanssa läpi synnytystä, sen hoitoon liittyviä käytäntöjä ja mahdollisuuksia sairaalassamme, sekä tutustutaan synnytysosaston tiloihin niiltä osin kuin kulloinkin mahdollista. Tarjolla on kolmenlaisia ryhmiä: pariskunnille (äiti ja puoliso/tukihenkilö), äideille (ilman puolisoa/tukihenkilöä saapuville), sekä englanninkielinen ryhmä. Ryhmän kesto on noin 1,5 tuntia. Ryhmä kokoontuu Päijät-Hämeen keskussairaalan äitiyspoliklinikan aulassa.

Hoitopolut

Odottavan perheen hoitopolku 
Hoitopolku kertoo sinulle reitin raskaustestistä lapsen syntymään. Hoitopolulta löydät jokaisella neuvolakäynnillä käsiteltävät asiat ja vinkkejä raskaus- ja imetysaikaan. Ota yhteyttä omaan äitiysneuvolaasi, kun saat tietää olevasi raskaana.

Alle kouluikäisen lapsen neuvolapolku 
Hoitopolulta löydät neuvolakäyntien sisällöt lapsen syntymästä esikouluikään saakka ja sieltä saat hyödyllisiä vinkkejä lapsiperheen arkeen. Ota yhteyttä omaan lastenneuvolaasi synnytyksen jälkeen.