Terveys- ja sairaanhoitopalvelut

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut

Terveysasemat

Kun sinun on päästävä lääkäriin mutta tilanteesi ei vaadi välitöntä hoitoa, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi. Sinulla on oikeus saada arkipäivisin terveysaseman aukioloaikana välittömästi yhteys terveysasemalle. Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee arvioida hoidon tarve kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta joko puhelimitse tai ajanvarauksessa.
Löydä oma terveysasemasi 

Omahoitopisteet

Päijät-Hämeen terveysasemilta, keskussairaalasta sekä Heinolan kirjastosta löydät omahoitopisteet, joissa voit itse kartoitt​aa tai seurata omaa terveydentilaasi. Omahoitopisteissä sinulla on mahdollisuus:

  • mitata itse verenpaineesi, painosi, pituutesi ja vyötärönympäryksesi
  • arvioida erilaisten testien avulla elintapojesi vaikutusta terveyteesi
     

Keskussairaala

Lahdessa sijaitseva Päijät-Hämeen keskussairaala on Suomen keskussairaaloista toiseksi suurin. Käytössäsi ovat polikliiniset ja vuodeosastopalvelut 40 eri erikoisalalta. Päivystyspalveluista vastaa Akuutti24.
Lue lisää

Päivystys- ja akuuttipalvelut

Tarvitsetko apua nopeasti? Hätätilanteessa saat neuvoja ja apua numerosta 112. Jos et ole varma vaatiiko ongelmasi päivystyksellistä hoitoa, katso toimintaohjeet toimipisteen sivuilta ja ole yhteydessä tarvittaessa ensin puhelimitse.

Päivystyspalvelut

Apua 24/7