Suun alueen lävistykset

Suun alueen lävistykset ovat yleistyneet nuorten keskuudessa. Tavallisimmin lävistyksiä tehdään kieleen, huuliin tai poskiin. Suun alueen 

lävistyksen laittaminen vaatii aina ehdotonta puhtautta ja suun hygienista huolehtimista, jotta vältyttäisiin vakavilta infektioilta ja suun alueen haitoilta. Hampaat tulee harjata aamuin illoin sekä hammasvälit ja kieli puhdistaa päivittäin.

Kielen lävistykset aiheuttavat usein ongelmia. Kielilävistyksestä voi pahimmillaan seurata tulehdus, joka vaikeuttaa puhetta, nielemistä ja hengitystä ja se voi edetä sairaalahoitoa vaativaksi yleisinfektioksi. Kielikoru voi aiheuttaa hampaiden lohkeamisia ja vihlontaa ja kieli voi repeytyä lävistyskohdasta.

Huulikorut ja poskilävistykset voivat aiheuttaa ienvetäytymiä, hampaiden ja paikkojen murtumia, huulen ja posken repeytymiä sekä lähialueen tulehduksia.

Jos on ottanut suun alueen lävistyksen, on ehdottoman tärkeää huolehtia entistä tarkemmin suun alueen hygienista. Tärkeää on, ettei lävistysaluetta ja lävistyskorua kosketella likaisin sormin. 

Korun ympärille kertyy aina bakteeripeitettä ja siksi koru kannattaa irrottaa ja puhdistaa säännöllisesti. Kielilävistyksen ollessa kyseessä kieli pitää puhdistaa päivittäin. Aika ajoin tulee tarkistaa, että koru on tiukasti kiinni, jotta se ei pääse hankaamaan ympärillä olevia hampaita.

Lävistysaluetta ja hampaita kannattaa tarkkailla päivittäin. Jos suussa havaitaan muutoksia, koru tulee ottaa välittömästi pois.​​​