Kokeile Omaolo -palvelua

Linkki oirearvioihin

Vaihtoehtona Terveysneuvoon soittamiselle tai palveluneuvonnassa asioimiselle Lahden lähiklinikoiden ja pääterveysaseman aikuisasiakkailla on mahdollisuus kokeilla Omaolon oirearvioita, joiden avulla asiakas saa oireisiinsa perustuvan arvion ja toimintasuosituksen tarvittavasta hoidosta sekä tarvittaessa lähettää saamansa tulokset eteenpäin ammattilaiselle.

Käytössä ovat:

  • naisen (18 -65-v.) virtsatietulehdusoireiden oirearvio
  • alaselkäkivun oirearvio
  • hengitystietulehduksen oirearvio
  • Polven oire tai vamma
  • Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma
  • Korvan kipu tai lukkoisuus
  • Kurkkukipu tai nieluoire
  • Yskä

Digihoitaja käsittelee Omaolon kautta tulleita viestejä arkipäivisin klo 8-15 ja vastaa palvelun kautta lähetettyyn oirearvioon viestillä Omaolossa.
 

Hyvä tietää oirearvioiden käytöstä

Omaolon oirearvioita voi käyttää anonyymisti kuka tahansa ja saada palvelusta yleisen toimintasuosituksen, mutta arvion tulosten lähettäminen hoitajalle on mahdollista vain Lahden klinikoiden asiakkaalle. Oirearviot ovat tarkoitettu aikuisasiakkaille perusterveydenhuollossa tavallisten terveysongelmien arviointiin ja tarvittaessa yhteydenottoon ammattilaiseen.

Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä tai itsehoidosta. Toimintasuositus perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin.

Mikäli tunnistaudut Omaolo-palveluun (esim. pankkitunnuksin) voit tallentaa arvion tiedot itsellesi tai tarvittaessa lähettää ne Lahden klinikoiden digihoitajalle (sairaanhoitaja). Digihoitaja käy oirearviosi läpi ja on sinuun yhteydessä tarpeen mukaan. Oirearviot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, mutta huomioithan, että digihoitaja käsittelee yhteydenottoja vain arkipäivisin klo 8-15 välillä. Digihoitaja on sinuun yhteydessä Omaolon viestinvälityksellä tai puhelimitse.

Jos teet oirearvion, joka kehottaa menemään laboratoriokokeisiin, huomioi että tarvitset ennen sitä yhteyden ammattilaiseen saadaksesi lähetteen kokeisiin. Tunnistaudu silloin palveluun ja lähetä oirearviotuloksesi digihoitajalle.

Kiireellistä hoitoa tarvittavissa tilanteissa Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ota yhteys Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystykseen Akuutti24:ään. Mikäli kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi Akuutti24:n neuvontanumeroon p. 116117 / päivystysapu.

Vakavissa ja henkeä uhkaavissa tilanteissa, ota yhteyttä hätänumeroon 112.