Omaolo-palvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on mukana kansallisessa ODA-projektissa (omat digiajan hyvinvointipalvelut). Projektissa uudistetaan sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamalleja ja kehitetään 14 organisaation yhteistyönä Omaolo-palvelua eli sähköisiä hyvinvointipalveluja valtakunnalliseen käyttöön. Lue lisää Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän OMAOLO -palveluista

Testaa Omaolopalvelua  - Tee oirearvio

Lahden lähiklinikoiden ja pääterveysaseman aikuiset asiakkaat pääsevät ensimmäisinä kokeilemaan Omaolon oirearvioita, joiden avulla asiakas voi saada oireisiinsa perustuvan arvion ja toimintasuosituksen tarvittavasta hoidosta sekä tarvittaessa lähettää saamansa tulokset eteenpäin ammattilaiselle.

Tällä hetkellä käytettävissä olevat oirearviot ovat:

 • naisen (18-65-v.) virtsatietulehdusoireiden oirearvio
 • alaselkäkivun oirearvio
 • hengitystietulehduksen oirearvio


Huomioithan, että 

 • Omaolo:n oirearviot ovat koekäyttövaiheessa ja toistaiseksi käytössä vain Lahden lähiklinikoiden ja pääterveysaseman asiakkaille. Oirearviot ovat tarkoitettu aikuisasiakkaille perusterveydenhuollossa tavallisten terveysongelmien arviointiin ja tarvittaessa yhteydenottoon ammattilaiseen.
 • Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä tai itsehoidosta. Toimintasuositus perustuu lääketieteellisen tietokannan hoitosuosituksiin.
 • Mikäli tunnistaudut Omaolo-palveluun (esim. pankkitunnuksin) voit tallentaa arvion tiedot itsellesi tai tarvittaessa lähettää ne Lahden klinikoiden digihoitajalle (sairaanhoitaja). Digihoitaja käy oirearviosi läpi ja on sinuun yhteydessä tarpeen mukaan. Oirearviot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, mutta digihoitaja käsittelee yhteydenottoja vain arkipäivisin klo 8-15 välillä. Digihoitaja on sinuun yhteydessä Omaolon viestinvälityksellä tai puhelimitse.
 • Jos teet oirearvion, joka kehottaa menemään laboratoriokokeisiin, huomioi että tarvitset ennen sitä yhteyden ammattilaiseen saadaksesi lähetteen kokeisiin. Tunnistaudu silloin palveluun ja lähetä oirearviotuloksesi digihoitajalle.
 • Kiireellistä hoitoa tarvittavissa tilanteissa Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ota yhteys Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystykseen Akuutti24:ään. Mikäli kyseessä ei ole henkeä uhkaava hätätilanne, soita ennen lähtöäsi Akuutti24:n neuvontanumeroon p. 03 819 2385.
 • Vakavissa ja henkeä uhkaavissa tilanteissa, ota yhteyttä hätänumeroon 112.
   

Tässä linkki oirearvioihin


Toivomme Omaolosta palautetta jatkokehitystä varten! 
Palautelomake aukeaa oirearvion oikeasta yläkulmasta (mainitse palautteessa Lahti, koska oirearviot ovat koekäytössä muissakin kunnissa).