Tee terveystestejä

Terveystestit

Terveystestit on tarkoitettu elämäntapojen ja terveysriskien kartoittamiseen. Testit sopivat hyvin itsenäiseen terveysriskien arviointiin, mutta voit hyvin ottaa testituloksesi puheeksi ammattilaisen kanssa. Osa testeistä mahdollistaa sähköisen yhteydenoton ammattilaiseen riskirajojen ylittyessä.

Alkoholinkäyttö 

Audit-kyselyllä voit arvioida alkoholinkäyttöäsi ja liittyykö siihen kohonneita riskejä.

Tupakkariippuvuus

Testillä voit arvioida tupakka- ja nikotiiniriippuvuuttasi sekä sen vaikeusastetta.

Osteoporoosi

Testillä voit arvioida osteoporoosiin sairastumisen riskiä. Testi toimii myös yhteydenottolomakkeena terveydenhuoltoon. Jos saat testistä alle 7 pistettä riskisi sairastua osteoporoosiin on matala, eikä aiheuta tällä hetkellä tarvetta lisätutkimuksiin. Luustoterveydestä huolehtiminen on kuitenkin tärkeää kaikille ihmisille. Lisätietoa luustoterveydestä löydät luustoliiton sivuilta http://www.luustoliitto.fi/.

Jos saat testistä yli 7 pistettä sinuun otetaan yhteyttä sähköisen asioinnin kautta viestillä tai puhelimitse kuukauden kuluessa jatkoasioiden selvittelemiseksi.

 

StopDia-riskitesti

Ota riski haltuun. Riskitestillä voit arvioida omaa riskiäsi sairastua tyypin 2 diabetekseen. Mikäli sinun riskisi sairastua on kohonnut eli saat testistä 12 pistettä tai enemmän, testi ohjaa sinua täyttämään sähköisen yhteydenottolomakkeen hoitajalle.

Hoitaja ottaa sinuun yhteyttä jatko toimien sopimiseksi joko puhelimitse tai sähköisesti seuraavista asioista:

  • Mitä tukea toivot ja tarvitse tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn?
  • Tarkistetaan tarvittavat laboratoriokokeet: paasto verensokeri, kahden tunnin sokerirasituskoe, rasva-arvot
  • Kuinka voit valita itsellesi sopivan StopDia-ryhmän ja ilmoittautua siihen