Terveystestit

Terveystestit on tarkoitettu elämäntapojen ja terveysriskien kartoittamiseen. Testit sopivat hyvin itsenäiseen terveysriskien arviointiin, mutta voit hyvin ottaa testituloksesi puheeksi ammattilaisen kanssa. Osa testeistä mahdollistaa sähköisen yhteydenoton ammattilaiseen riskirajojen ylittyessä.

Alkoholinkäyttö 

Audit-kyselyllä voit arvioida alkoholinkäyttöäsi ja liittyykö siihen kohonneita riskejä.

Tupakkariippuvuus

Testillä voit arvioida tupakka- ja nikotiiniriippuvuuttasi sekä sen vaikeusastetta.

Osteoporoosi

Testillä voit arvioida osteoporoosiin sairastumisen riskiä. Testi toimii myös yhteydenottolomakkeena terveydenhuoltoon. Jos saat testistä alle 7 pistettä riskisi sairastua osteoporoosiin on matala, eikä aiheuta tällä hetkellä tarvetta lisätutkimuksiin. Luustoterveydestä huolehtiminen on kuitenkin tärkeää kaikille ihmisille. Lisätietoa luustoterveydestä löydät luustoliiton sivuilta http://www.luustoliitto.fi/.

Jos saat testistä yli 7 pistettä sinuun otetaan yhteyttä sähköisen asioinnin kautta viestillä tai puhelimitse kuukauden kuluessa jatkoasioiden selvittelemiseksi.

 

StopDia-riskitesti

Riskitestillä voit arvioida omaa riskiäsi sairastua tyypin 2 diabetekseen. Jos olet 18-70 -vuotias ja saat testistä 12 pistettä tai enemmän, sinulla on mahdollisuus osallistua StopDia-tutkimushankkeeseen ottamalla yhteyttä tutkimushoitajaan.

Voit ilmoittautua mukaan tutkimukseen koko vuoden 2018 ajan. Tee StopDia-riskitesti, jos saat siitä 12 pistettä tai enemmän saat myös ohjeen kuinka varaat ajan tutkimushoitajalle ja pääset mukaan tutkimukseen.