Turvallinen lääkehoito

Turvallinen lääkehoito

Tunnistatko omat lääkkeesi? Tiedätkö mihin ne on tarkoitettu? Lääkehoidon tarkoituksena voi olla esimerkiksi sairauden ehkäiseminen, parantaminen tai sen oireiden lievittäminen. Oikea-aikainen, oikein toteutettu ja tarkoituksenmukainen lääkehoito on sekä turvallista ja tehokasta.

Lääkehoidon kokonaisuutta on helppo tarkastella kun listaat kaikki säännöllisesti tai satunnaisesti käyttämäsi valmisteet yhteen paikkaan. Tämä voi olla esimerkiksi lompakossa kulkeva paperinen lääkelista tai sähköinen sovellus. Sähköiset lääkereseptisi voit tarkistaa kansallisesta Omakanta-palvelusta. Muistathan huomioida myös apteekista ilman reseptiä saatavat valmisteet sekä erilaistet luontaistuotteet ja lisäravinteet. Kerro näistä myös sinua hoitaville ammattilaisille.

Mitä ovat rinnakkaisvalmisteet? Mietityttävätkö lääkkeiden yhteisvaikutukset tai mahdolliset haittavaikutukset? Voit aina kysyä lääkkeistäsi ja niiden käytöstä sinua hoitavalta ammattilaiselta tai apteekista.

Tukea turvalliseen lääkehoitoon

Tarkastele ja uusi sähköisiä reseptejäsi Omakannassa    
Lääkekortti.fi - Ylläpidä lääkitys- ja rokotetietojasi verkossa
Lääkkeeni -sovelluksella lääketietoa mobiilissa muodossa  
Arvioi lääkekustannuksiasi Yliopiston Apteekin lääkekorvauslaskurilla

Apteekkipalvelut

Apteekin lääkityksen tarkistuspalvelu 
Haluatko keskustella lääkkeiden oikeasta käytöstä? Mietityttävätkö mahdolliset lääkehaitat? Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Katso apteekkihausta lähimmän apteekkisi osoitetiedot ja aukioloajat

Lue lisää

Fimea - Kansalaisen lääketieto 
Myrkytystietokeskus
Kelan lääkekorvaukset 
Reseptit mukaan ulkomaille