Apua verkossa

Apua verkossa

Kaipaatko neuvoja, keskusteluapua, juttuseuraa tai vertaistukea? Netissä toimivat chatit ja virtuaalivastaanotot tarjoavat tukea helposti ja anonyymisti. Katso myös tueksesi kehitetyt pelit ja sovellukset sekä valtakunnalliset auttavat puhelimet.

Chatit

MLL:n Lasten ja nuorten chat

Chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa mistä tahansa aiheesta. Chat päivystää maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona klo 17-20.

Neuvokas perhe -chat

Osallistu nimettömiin chat-keskusteluihin tai live-luennoille. Kevään chat-keskustelujen aiheena terveellinen arki, ruutuaika, valikoiva syöminen ja lapsen ylipaino.

Peluurin chat

Peluurin chatissa voit keskustella anonyymisti omasta pelaamisestasi tai läheisesi pelaamisesta. Tarkista chatin aukioloajat sivuilta.

Rikosuhripäivystyksen RIKUchat

Rikosuhripäivystyksen chat on auki maanantaisin klo 17:00 - 19:00 ja muutoin arkisin klo 9:00 -15:00 työntekijän ollessa työpisteellään.

Sekasin247

Sekasin-chatissa voit kysyä mitä vain mielenterveydestä ja jutella päivystäjän kanssa lähes vuorokauden ympäri. #jokainen meistä on joskus vähän sekasin.

Surunauha ry

Surunauha ry:n aina avoinna oleva verkkokeskustelualue on tarkoitettu kaikille, jotka ovat menettäneet läheisensä itsemurhalle. Keskustelualuetta valvovat vertaisvalvojat. Katso myös Lohtu-mobiilisovellus.

Nettivastaanotot

Nettiturvakoti

Varaa aika nimettömään ja maksuttomaan 30 minuutin nettikeskusteluun nettiturvakodin ammattilaisten tai koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Keskustele luottamuksellisesti arjessa ja vanhemmuudessa jaksamisesta, lähisuhdeväkivallasta tai vaikka erosta lapsiperheessä.

Tukinet

Tukinet on internetissä toimiva alusta eri järjestöjen tarjoamille kriisi, tuki- ja auttamispalveluille. Tukinetin Net-tuen kautta on mahdollista keskustella luottamuksellisesti ja kahdenkeskisesti koulutetun vapaaehtoisen tukihenkilön tai kriisityöntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi tukisuhteeksi elämässä eteen tulevissa ongelmissa.

Väestöliiton nettivastaanotot

Väestöliitto tarjoaa maksuttomia 45 minuutin nettivastaanottoja, joissa voit jutella nimettömänä ammattilaisen tai asiantuntijan kanssa.

Pelit ja sovellukset

Päiki Pörriäinen -peli

Peli kertoo lapselle ja perheelle Päiväkirurgisesta hoitopäivästä. Sen avulla lapsi voi seikkailla hoitopäivän läpi vaihe vaiheelta. Peli on suunnattu pienille lapsille ja toivomme, että lapsi pelaa sitä ensimmäisen kerran yhdessä aikuisen kanssa. Samalla myös aikuinen saa tietoa sairaalapäivän tapahtumi​sta.​​

Motivisti

Motivisti on hauska ja helppokäyttöinen mobiilisovellus, joka kannustaa elämänlaatua parantaviin muutoksiin.

Lohtu

Älä jää yksin! Surunauha ry:n Lohtu-mobiilisovellus tarjoaa vertaistukea läheisen itsemurhan kokeneille.

Puhelinpalvelut

Irti huumeista p. 010 80 4550

Valtakunnallinen päivystävä puhelin antaa tukea, apua ja tietoa huumeiden käytön aiheuttamissa kysymyksissä. Puhelimeen vastaavat yhdistyksen työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset. Voit soittaa nimettömänä. Puheluista peritään operaattorikohtainen maksu.

Nollalinja p. 080 005 005

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan päivystäjien kanssa voit keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Peluuri p. 0800 100 101

Puheluihin vastaa rahapeliongelman tunteva ammattitaitoinen henkilökunta. Keskustele ja kysy luottamuksellisesti peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa peliongelmaan liittyvästä. Maksuton linja on avoinna arkisin klo 12–18, ruotsiksi maanantaisin.

Valtakunnallinen kriisipuhelin p. 010 195 202

Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää arkisin klo 9.00–07.00, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00.

arkisin klo 9.00–07.00
viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.0